Alla inlägg den 5 augusti 2007

Av Mutt - 5 augusti 2007 22:51

I media läste jag att det fanns de som ondgjorde sig över att journalister att de kallade kronprinsessan Viktoria med du!

Men varför ska denna odemokratiska och ojämlika institution i ett land som säger sig vara en demokrati (?) särskilja kungligheter från det övriga folket.

Varför ska svenska skattebetalare betala apanage till kungahuset? Så att kungen kan begära ännu mer med skattemedel för att det blir dyrt med barnens utbildning. Varför kan inte kungahuset ta av egna pengar de är ju rika sägs det. Utan nu ska pengar det tas från de lågavlönade för att betala rikingars barn. Är Sverige en demokrati eller inte! Avskaffa monarkin denna den sista bastionen från Sveriges feodala tidevarv.

Diskussionen  om det är rätt att titulera de kungliga med de vanliga hälsningsfraserna folk och folk mellan! Varför är det fel att säga du till representanterna för de kungliga, varför är de bättre och finare än oss andra?

Ett av argumenten för monarkin är att det blir dyrare med president. Men varför ska vi behöva varken monarki eller president. Det räcker väl med statsministern!

Nej Gustav Wasa gjorde kanske mycket gott för Sverige när han tog makten men det dåliga var att han införde att kungamakten skulle ärvas.

Ovido - Quiz & Flashcards