Alla inlägg under mars 2007

Av Mutt - 12 mars 2007 11:09

Jag vill återkoppla till det här med feminismen, inte att jämföra med seriösa kämpar för jämlikhet för alla. För att travestera en representant för feministiskt initiativ som kategoriskt sa att ”män är djur”. Säger jag att ”alla feminister är lesbiska”Nu protestera säkert någon mot vad jag just skrev, men det är samma uttryckssätt som Fis representanter använder. Nu har jag inte på sista tiden hört så mycket från dem så de har kanske ändrat sitt uttryckssätt. För deras kamp för jämställdhet är ju bara något, om det förs på ett seriöst sätt, jag ställer upp på. Men är det så att som jag skrivit tidigare att deras kamp är för att bara bli jämställda med maktelitens män. Ja då kan jag bara beklaga. De mest namnkunniga kvinnorna hos FI är ju även de något av elitkvinnor så deras intresse är bara egoistiska. Att konkurrera med näringslivets manliga hierarki.Mannen har varit osynlig i historien. [...] Man har, kan man säga, inte sett mannen för bara män. Ronny Ambjörnsson (okänd för mig)Det finns helt vanliga män med ingen eller ringa erfarenhet av de manliga hierarkierna som till stor del styr vårt samhälle. Som på så sätt inte är demokratiskt.

Av Mutt - 10 mars 2007 18:03

Tack Canarie för din kommentar till min blogg om feministerna den 10 mars. Av ditt namn antar jag att du antagligen är kvinna. Men rätt har du! Att sträva efter jämställdhet måste vara det enda men att sträva efter det med den typ av argument som Gudrun och hennes feministiska ligister gör. De för inte jämställdheten framåt.För feministerna tänker bara på sin väninnor som vill in i den manliga maktstrukturen för att sen vara lika mycket ojämlika mot den arbetande arbetarklassen kvinna som man. Som de nu anser att maktens män är mot dem.

Av Mutt - 10 mars 2007 01:05

Feministerna är egentligen ute efter männen med makt, att bli deras jämlikar. Inte att öka jämlikhet mellan könen. Så när en representant för feministerna i ett TV program sa att ”män är djur”, måste i konsekvensens namn feministerna också vara ”djur”? Eller hur, tycker inte du? Jag undrar om inte feminismen egentligen är en lesbisk rörelse? Ja, de kramar och pussar varandra hela tiden. Ni kanske kommer ihåg bilden en gång i Dagens Nyheter där vänsterledaren Gudrun pussar, nej kysser en ung vänstertjej mycket intimt mitt på munen Eller utförde hon livräddning av en sjuk vänsterrörelse.Jag återkommer åter igen till att enda vägen till jämlikhet är klasskampen och vägen dit är genom socialismen.

Av Mutt - 9 mars 2007 23:59

I kampen mot terrorismen tar man nu det slutgiltiga steget mot ett av människans fundamentala rättighet nämligen yttrandefrihetHur kan ett parti som anser sig stå för de frihetliga värdena, moderaterna. Nu går mot ett samhälle som det tidigare högerpartiet bekämpade nämligen kommunismen. Kommunismen som enligt högerpartiet/moderaterna stod för det totala samhället. Där människornas frihet begränsades av maktens stormtrupper., KGB och GRU.Går Odenbergs förslag igenom har han satt den sista spiken i frihetens kista. Då har dessa frihetskämpar genom tiderna kämpat och dött förgäves.Moderaterna har egentligen aldrig varit för demokrati och frihet för alla. Utan bara det som kan köpas för pengar.Sedan kan vi glömma Internet, friheten att kommunicera över gränserna. Alla bloggare, vanligt folk som utan utbildning som författare eller journalist kan få sin röst hörd.

Av Mutt - 9 mars 2007 23:28

Feministernas enda anledning till kamp för jämställdhet är att komma på samma nivå som de män som är lika lite bryr sig om andra, män som kvinnor de som inte har kommit till samma position som dem. Så feministerna har inte jämlikhet som mål. De vill bara komma till samma nivå som män som inte har den ringaste önskan att dela med sig till någon annan, man eller kvinna. Enda vägen till jämlikhet är genom klasskampen. Den enda möjlighet är att gå socialismens väg. Där män och kvinnor går samma väg mot frihet, vägen till jämlikhet och demokrati.De män som feministerna vill komma i nivå med kommer aldrig att ge med sig av sina platser bara för att en massa med kvinnor med dåligt själförtroende låtsas vara frihetskämpar för en rättvis sak.Feministerna tror att de kämpar för samma nobla sak som suffragetterna men dessa kämpade för kvinnlig rösträtt. För att få samma rätt att rösta fram sina representanter. Dagens feminister kämpar inte för jämlikhet mellan olika grupper. Nej deras skäl är rent egoistiska.

Av Mutt - 8 mars 2007 11:59

Idag på internationella kvinnodagen passar ett citat bra ”Det är inte många som vet hur bra de har det – däremot hur bra andra har det” Öppet för fri tolkning! Någon kvinna hittar säkert på något, enligt dem, bra förklaring till varför de är i en kategorin som inte har det bra. Klart att det finns kvinnoförtryck, stå bara i en kö till rea för herrkalsonger så får ni se! Skämt åsido, vilket är ganska svårt visserligen, en sån här dag.Våld mot kvinnor förekommer även så våld i största allmänhet, men jag som man kan aldrig ta på mig ansvaret för våld mot kvinnor och andra om jag aldrig i mitt liv utfört våld mot någon man eller kvinna. Däremot är jag som soldat tränad i våld, men även lärt mig disciplin från det militära. Disciplin lika med spärr där tanken på våld tar stopp. Jag kan bli arg på någon men där kommer spärren in.Men jag kan lika lite ta ansvar för vissa mäns våld, lika lite som nutidens Tyskland kan ta ansvar för vad nazisterna gjorde eller Bush be om ursäkt för negerslaveriet. Men vi kan alla ta ansvar för våra egna handlingar och ansvar för att världen idag inte gör om samma misstag som framgår av historien. Men tyvärr kan inte den vanliga människan göra något så stort att vi kan avskaffa våld och krig. I den typ av demokratiskt(!?) samhälle som vi i väst har är det politikerna som vi väljer som ska göra förändringar i stort. Så är det! Så sluta klaga på oss vanliga män.

Av Mutt - 4 mars 2007 15:37

Hemlösa dödas i USA för nöjets skull. Det känns hårt i den amerikanska delen av själen. Jag vågar knappt skriva det på svenska och gör det inte heller, men. Jag kan däremot reflektera över hur ett land, vilket som helst i väst som tar emot flyktingar och ger dem bostad inte kan ge samma till sina uteliggare. Det är inte värdigt att när börsen bara går uppåt och direktörer tjänar så mycket att de rimligtvis inte kan gör av med dem under en livstid. Vem som helst kan komma i samma situation, ingen går säker. Hoppas bara att de som anser sig vara över alla dem som har det svårt inte behöver utså samma sak. När jag till och med hör personer i den egna vänkrets, de är inte längre mina vänner, tycker att demokrati inte är något att ha. Hur kan människor som har fått allt i ett demokratiskt samhälle som Sverige tycka att andra som har det sämre får skylla sig själva. Människor som utnyttjar samhället genom att ta alla chanser som finns att undanhålla samhället skattepengar. Om alla betalade skatt skulle vi inte behövas några uteliggare. Men ändå är jag säker på att det finns pengar så det räcker till att ge uteliggarna bostad och ett värdigt liv. Det handlar bara om fördelning av resurserDet där med att Sverige är en verklig demokrati kan förståss tas med en viss reservation. Men ändå!

Ovido - Quiz & Flashcards